Најави се

Прва детска амбасада во светот Меѓаши

Прва детска амбасада во светот Меѓаши

Категорија

Product Description

Првата детска амбасада во светот-Меѓаши е меѓународна НВО чија цел е заштита на децата и нивните права и зајакнување на НВО движењето за детските права. Основана на 29-ти април 1992 година во Скопје од основачите Гордана и Драги Змијанац. Меѓаши се залага за почитување на детскта личност преку почитување на детските права, застапување на детските интереси, поврзување на децата од различни средини и ги збогатува нивните животи со активности кои го прават детството сигурно и творечко. Исто така го зајакнува и НВО движењето за заштита на детските права во Република Македонија преку развивање на волонтерскиот пристап во своето работење и се грижи за спроведувањето на Конвенцијата за правата на детето.

Reviews

There are no reviews yet.

Add Review

Add Review

Be the first to review “Прва детска амбасада во светот Меѓаши”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *